Piloti Aerokluba Zagorje smo bojda posebno pleme v slovenskem športnem letalstvu. Menimo, da je temu tako zaradi strmih sten ozkih zasavskih kanjonov med katerimi vzletamo in pristajamo. Mogoče bi nam lahko pridih mornariškega elitizma dalo letališče, ki je zelo podobno letalonosilki. Resnici na ljubo pa velika večina slovenskih letalcev misli, da smo enostavno malo čez les.

Sami takšna ugibanja prepuščamo drugim in počnem tisto v čemer smo dobri in uživamo – zgolj letimo.

To smo mi!

Piloti
Urban Odlazek

Alojz Završnik
Predsednik AKZ, PPL pilot

Se je začel šolati v Aeroklubu Ljubljana (še na letališču Polje). Njegova letalska pot ga je vodila preko Tomahawka, Warriorja, Morana, Cheerokija in Robina. Lojz bo za vedno v zgodovino zasavskega letalstva zapisan kot pilot, ki je preoblikoval zmajarski Aeroklub Zagorje v klub letal generalne kategorije. Prav tako je nerazdružljivo povezan z Piper Archerjem II S5-DIO Silva Strmljana na katerem ima ogromno ur.


Tadej Špitalar
Tajnik AKZ, PPL, ULN inštruktor

V gimnazijskih letih pričel z jadralnim šolanjem v Celju, med študijem nadaljeval z motornim letenjem v Slovenj Gradcu in Velenju ter ULN letalstvom v Libeličah. Tadej je inštruktor letenja, nazadnje je deloval v Pipistrelovi akademiji.Henrik Prijatelj
PPL in ULN inštruktor

Svojo letalsko pot je začel leta 1985 v Vrsarju. Zaradi takratih razmer je moral prekiniti štiriletno šolanje in šolanje nadaljevati v Mariboru. V Mariboru je uspešno pridobil licenco PPL in ULN. Henrik ima naletih preko 3000 ur od tega 1500 iz mesta inštruktorja.


Silvo Strmljan
PPL pilot

Že od malih nog je strmel v zrak in vedel, da je letenje nekaj posebnega. Silvo se je šolal Velenju, licenco pa pridobil na Brniku. Je pobudnik generalne avijacije na vzletišču, pravtako je kot prvi kupil letalo Piper Archer Pa-28-180, ki je bilo v uporabi predno je klub kupil svoje.


David Hanč
PPL IN ULN PILOT

Iz vod dirkanja v državnem prvenstvu v motokrosu se je podal v letalske vode. Na letališču v Cerkljah ob Krki je opravil licenco PPL(A) in je najmlajši pilot v Aeroklubu Zagorje.Sašo Knez
CPL in ULN inštruktor

Z letalstvom se je srečal pri 15ih letih. Šolati se je začel kot PPL pilot, v letu 2008 pa je pridobil tudi ULN licenco. Sašo ima za seboj več kot 1500ur letenja. Na letenje je (med drugim) nor, ker mu daje perspektivo. Sašo je testni pilot in inštruktor.


Tomaž Kralj

Pilot helikopterja z licenco poklicnega pilota. Tomaž je tudi velik ljubitelj morja in potapljaštva.

Ostali člani

Here are a team of dedicated friendly and professionals.Bojan Roglič
Član

Kumarat. Pozna vse vice, v njegovi družbi ni nikoli dolgčas in nikoli resno. Zavzet motorist in mehanik.


Anton Butara
Član

Vedno pripravljen pomagati. Najraje vidi kadar je za popravit kaj električnega. Je človek brez dlake na jeziku.


Tudi ti?
Pilot ali član?

Te ni na tej strani in misliš, a bi moral biti? Piši nam (kontakt) in dodali te bomo.